Virusi – nevidna grožnja varnosti hrane Sadje in zelenjava veljata za sinonim zdrave prehrane. Vendar pa se za svežimi barvami in vitamini pogosto skriva tudi nevarnost, ki je s prostim očesom ne vidimo – virusi, ki se lahko prenašajo s … 
	 
	
	
	
		Evropska unija redno posodablja pravila o uporabi aditivov v živilih z namenom povečanja varnosti potrošnikov. Ena od zadnjih dopolnitev se nanaša na uredbo (ES) št. 1333/2008 o aditivih za živila, natančneje na uporabo nitritov (E 249, E 250) in nitratov … 
	 
	
	
	
		Listeria monocytogenes je ena najresnejših bakterij, povezanih z živili, saj lahko povzroči hudo bolezen listeriozo, ki je posebej nevarna za nosečnice, novorojenčke, starejše in ljudi z oslabljenim imunskim sistemom. Evropska unija je zaradi naraščajočega števila primerov listerioze pripravila nove, strožješe … 
	 
	
	
	
		Zakaj je rok trajanja živil pomemben? Rok uporabnosti je ena ključnih značilnosti vsakega živila – od surovin, polizdelkov do končnih izdelkov. Vsak izdelek mora imeti jasno določen datum uporabe, saj je njegova kakovost odvisna od proizvajalcev, dobaviteljev in tudi potrošnikov. …