Novice

Kategorije

Napredna analiza gub z napravo PRIMOS CR – projekt uspešno zaključen!

Z veseljem predstavljamo novo diagnostično storitev, ki temelji na uporabi sistema PRIMOS CR. Gre za vrhunsko raziskovalno orodje za natančno oceno mikrostrukture kože in napredno analizo gub. Sistem omogoča kvantitativno merjenje globine, dolžine, volumna, števila in površine gub na izbranem …

Spremembe evropske uredbe o nitritih in nitratih v živilih

Evropska unija redno posodablja pravila o uporabi aditivov v živilih z namenom povečanja varnosti potrošnikov. Ena od zadnjih dopolnitev se nanaša na uredbo (ES) št. 1333/2008 o aditivih za živila, natančneje na uporabo nitritov (E 249, E 250) in nitratov …

Nova EU pravila o Listeriji monocytogenes v živilih za neposredno uživanje

Listeria monocytogenes je ena najresnejših bakterij, povezanih z živili, saj lahko povzroči hudo bolezen listeriozo, ki je posebej nevarna za nosečnice, novorojenčke, starejše in ljudi z oslabljenim imunskim sistemom. Evropska unija je zaradi naraščajočega števila primerov listerioze pripravila nove, strožješe …

Kako določiti ustrezen rok uporabnosti živil: vodnik za študije trajnosti

Zakaj je rok trajanja živil pomemben? Rok uporabnosti je ena ključnih značilnosti vsakega živila – od surovin, polizdelkov do končnih izdelkov. Vsak izdelek mora imeti jasno določen datum uporabe, saj je njegova kakovost odvisna od proizvajalcev, dobaviteljev in tudi potrošnikov. …