Kozmetika

Ocena kompatibilosti izdelka s kožo pod nadzorom dermatologa

Dermatološke študije pomagajo oceniti varnost kozmetike in določajo, ali izdelek draži kožo ali povzroča alergije. Dermatološki test je vedno izveden pod nadzorom kvalificiranega dermatologa, ki oceni tip kože odraslih testirancev. Kozmetični izdelek je v stiku s kožo 48 in 72 ur. Naši klinični testi kozmetičnih izdelkov in izdelkov za osebno nego so zasnovani tako, da vam dajejo podporo vse od stopnje izdelave do izdaje izdelka na trg. Pred testiranjem preverimo kakovost sestavin kozmetičnega izdelka. Specifičen test je lahko izbran le na podlagi sestavin v izdelku, ciljne skupine preizkuševalcev in vrste testiranega izdelka.

 

Ponujamo naslednje metode testiranja v skladu z:

 

  • Uredbo (ES) št. 1223/2009 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 30. novembra 2009 o kozmetičnih izdelkih,
  • smernicami združenja Cosmetics Europe (nekdaj COLIPA) – Smernice za testiranje izdelka za oceno kompatibilnosti s kožo, 1997,
  • smernicami združenja Cosmetics Europe (nekdaj COLIPA) – Smernice za ocenjevanje učinkovitosti kozmetičnih izdelkov, 2008,
  • testnimi postopki in tehničnimi navodili, veljavnimi v J.S. Hamilton International Sp. z o.o

 

Vrste dermatoloških testov:

 

  • Dermatološki test na normalni koži

 

Dermatološki test je izveden na 25 prostovoljcih, ki imajo normalen tip kože, brez atopijskega dermatitisa ali občutljivosti na lepotne izdelke in gospodinjske izdelke. Priporočljiv je za izdelke za normalno kožo, ki niso namenjeni neposrednemu stiku z očesno sluznico ali intimnimi predeli.

 

 

  • Razširjeni dermatološki test

 

Dermatološki test je izveden na 50 prostovoljcih (polovica z normalno kožo in polovica, ki je v preteklosti že imela občutljivostne reakcije na kozmetične in gospodinjske izdelke). Priporočljiv je za izdelke, namenjene občutljivi koži, otrokom ali stiku z očesno sluznico in intimnimi predeli.

 

  • Hipoalergeni test

 

Dermatološki test je izveden na 50 prostovoljcih (polovica z normalno kožo in polovica z atopijskim dermatitisom ali občutljivostjo na konzervanse, uporabljene v kozmetičnih in gospodinjskih izdelkih). Priporočljiv je za izdelke, ki so namenjeni občutljivi koži, otrokom ali stiku z očesno sluznico in intimnimi predeli. Izdelek mora izpolnjevati določene zahteve glede nomenklature INCI. Pred testiranjem na ljudeh se opravi analizi ustreznosti sestavin izdelka.

 

  • Test na tekstilnih izdelkih (»T-shirt« test)

 

Dermatološki test je izveden na 25 ljudeh z občutljivostjo na kozmetične in gospodinjske izdelke. Priporočljiv je za izdelke za pranje in izpiranje tekstila, in sicer za potrošnike z občutljivo kožo in otroke.